Makaron z pesto wege

Makaron z pesto wege

Coś dla wegeterian, ale nie tylko. Mięsożercom też będzie smakować. Proste, szybkie, przepis można zmodyfikować według upodobań. Stopień ostrości też zależy od was. Zatem do dzieła!

Składniki: (4 porcje)

300-400 gram dowolnego makaronu

Pesto:

40 gram migdałów

1/4 papryczki chili

1 ząbek czosnku

kilka gałązek świeżej bazylii

5 łyżeczek startego parmezanu

sól, pieprz do smaku

8 pomidorków koktajlowych

5 pomidorów suszonych

2 łyżki oleju

2 łyżki serka mascarpone

Dodatkowo:

około 400 gram pomidorków koktajlowych

4 łyżeczki startego parmezanu

listki świeżej bazylii

 

 

Krok po kroku:

1. Składniki na pesto wrzucić do pojemnika i zblendować.

2. Makaron ugotować, odcedzić i z powrotem umieścić w garnku, dodać pesto i dokładnie wymieszać.

3. Makaron nałożyć na talerze, pomidorki przekroić na pół i ułożyć na wierzchu, posypać startym parmezanem i udekorować listkami świeżej bazylii.

 



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *