Ciastka cynamonowe z cukrem

Ciastka cynamonowe z cukrem

Szybkie, smaczne kruche ciastka o smaku cynamonowym. Przepis na jedną blachę, wychodzi około 20 ciasteczek. Idealne do kawy czy herbaty.

Składniki:

ciasto:

150 gram mąki pszennej

100 gram schłodzonego masła

2 łyżki cukru pudru

1 łyżeczka cynamonu

dodatkowo:

2 łyżki cukru białego lub trzcinowego

 

 

Krok po kroku:

1. Mąkę oraz cukier puder przesiewamy do miski, dodajemy cynamon i mieszamy składniki. Dodajemy masło i zagniatamy ciasto formując kulę, którą spłaszczam i owijamy folią. Wkładamy do lodówki na 15 minut.

2. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasto wyjmujemy i rozwałkowujemy na grubość około 3 mm. Wykrawamy foremką ciasteczka i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

3. Ciastka posypujemy cukrem i wstawiamy do piekarnika na około 15 minut.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *