Ciastka cynamonowe z cukrem

Szybkie, smaczne kruche ciastka o smaku cynamonowym. Przepis na jedną blachę, wychodzi około 20 ciasteczek. Idealne do kawy czy herbaty.
Składniki:
ciasto:
150 gram mąki pszennej
100 gram schłodzonego masła
2 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka cynamonu
dodatkowo:
2 łyżki cukru białego lub trzcinowego
Krok po kroku:
1. Mąkę oraz cukier puder przesiewamy do miski, dodajemy cynamon i mieszamy składniki. Dodajemy masło i zagniatamy ciasto formując kulę, którą spłaszczam i owijamy folią. Wkładamy do lodówki na 15 minut.
2. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasto wyjmujemy i rozwałkowujemy na grubość około 3 mm. Wykrawamy foremką ciasteczka i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
3. Ciastka posypujemy cukrem i wstawiamy do piekarnika na około 15 minut.