Bruschetta z pastą pomidorową

Bruschetta z pastą pomidorową

Pyszne, chrupiące pieczywo doskonale sprawdzi się jako przystawka do piwa czy wina albo też na dobre śniadanie lub kolację.

Potrzebne będą:

1 bagietka

około 12 czarnych oliwek

7 pomidorów suszonych + 2 łyżki oleju z pomidorów

2 ząbki czosnku

kilka gałązek świeżej bazylii

około 50 gram startego sera mozarella

 

Krok po kroku:

1. Bagietkę pokroić na kromki.

2. Oliwki, pomidory z olejem, czosnek oraz bazylię zbledować.

3. Przygotowaną pastą posmarować kromki pieczywa i posypać startym serem. Ułożyć na blasze.

4. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i zapiekać bruschetty około 5minut aż się zarumienią.

5. Na konieć posypać świeżą bazylią.

 

 

 

 



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *