Pieczone frytki z dyni

Pieczone frytki z dyni

Jeśli lubicie smak dyni to pieczone „frytki” z dyni z solą i ziołami na pewno Wam zasmakują. Prosty przepis na zdrową i szybką przekąskę lub ciekawy dodatek do mięsa.Składniki:

mała dynia hokkaido

sól

zioła suszone (bazylia, oregano, tymianek)

oliwa do skropienia

 

 

Krok po kroku:

1.  Piekarnik nastawić na 180 stopni. Dynię przekroić na pół, łyżką wydrążyć środek z pestkami. Pokroić dynię w półksiężyce o grubości około 1 centymetra, następnie skropić oliwą, obtoczyć w ziołach i posypać solą.

2. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na nim nasze dyniowe „frytki”. Piec około 20 minut.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *